WRZESIEŃ 2013-10-01 Potrawy z surowych warzyw i owoców Potrawy z pieczonych, gotowanych i smażonych warzyw Ciasta z owocami Czytaj Więcej o: WRZESIEŃ
PAŹDZIERNIK 2013-10-03 Potrawy z mleka Potrawy z dodatkiem sera twarogowego Potrawy, których składnikiem jest ser żółty Czytaj Więcej o: PAŹDZIERNIK
LISTOPAD 2013-11-06 Potrawy z jaj i z dodatkiem jaj (jaja gotowane, jaja smażone, jajecznica, wypieki, sałatki, desery) Potrawy z półfabrykatów (budynie, kisiele, galaretki, kremy) Czytaj Więcej o: LISTOPAD
GRUDZIEŃ 2013-12-09 Techniki przyrządzania ciast kruchych i półkruchych Rożne rodzaje ciastek na kiermasz bożonarodzeniowy Czynności porządkowe w pracowni gospodarstwa domowego Czytaj Więcej o: GRUDZIEŃ
STYCZEŃ 2014-01-12 Rodzaje kasz (gryczana, jaglana, jęczmienna, owsiana, ryż) Potrawy z kasz sypkich Potrawy z kasz rozklejanych Mycie sprzętu w pracowni gospodarstwa domowego Czytaj Więcej o: STYCZEŃ
LUTY 2014-02-06 Zupy i ich główne składniki Zupy – jarzynowa, pomidorowa, ogórkowa, barszcz ukraiński, rosół i inne Nakrywanie stołu do posiłków Czytaj Więcej o: LUTY
MARZEC 2014-03-09 Wartości odżywcze mięsa i jego znaczenie dla organizmu człowieka Potrawy z mięsa gotowanego, pieczonego, smażonego i duszonego Czytaj Więcej o: MARZEC
KWIECIEŃ 2014-04-07 Techniki przyrządzania ciast drożdżowych Ciasta na wystawę i kiermasz ozdób wielkanocnych Czytaj Więcej o: KWIECIEŃ
MAJ 2014-05-31 Potrawy z pieczarek (smażone, duszone, zupa) Potrawy z dodatkiem pieczarek (zapiekanki, pizza) „Zygmuntówki” – bułeczki na święto patrona szkoły Czytaj Więcej o: MAJ
CZERWIEC 2014-06-08 Ciasta biszkoptowe z owocami Ciasta proszkowe z owocami Piknik szkolny –kiełbaski na grilla oraz sałatka warzywna Czytaj Więcej o: CZERWIEC